Steve Madden

Designer Steve Madden, de “schoenmodekoning van de 21e eeuw”, heeft een aangeboren feeling voor wat “hot” is en gaat worden en hoe dit naar de consument toe moet worden vertaald.

Steve Madden opent in 1990 zijn eerste schoenenwinkel met slechts 1100 dollar op de bank. Deze Amerikaan is zich ervan bewust dat mooie vrouwen schoenen niet voor de doorsnee Amerikaan te betalen is. De van oorsprong schoenenmaker heeft in zijn tijd dat hij begon van kleins af aan al een fascinatie voor mooie heels gehad. Op een gegeven moment besloot hij zelf schoenen te gaan ontwerpen en deze wel betaalbaar te maken. Vanuit zijn kofferbak is hij zijn schoenen gaan verkopen aan de jonge modebewuste Amerikaanse vrouw. Dit werd zo’n success dat hij besloot zijn eerste winkel in 1990 te openen.

Madden laat zich inspireren door rock and roll en urban edge om schoenen te ontwerpen die innoverend, fun en altijd trendy-chic zijn. Steve Madden:”I get my inspiration from pounding the pavement all over the world”.

In de VS is Steve Madden al sinds 2002 jaar na jaar het tweede meest gewaardeerde schoenenmerk onder tieners, na Nike. In de afgelopen 12 maanden heeft Madden onderscheidingen in de wacht gesleept als Bedrijf van het Jaar, Merk van het jaar en Verkoper van het jaar. Het merk staat bekend om zijn uiterst snel wisselende collecties van schoenen, handtassen en accessoires.

Het merk heeft heel wat van beroemde fans, waaronder Kate Moss, Heidi Klum en Rihanna. In 2008 lanceerde Steve Madden ook het label Steve Madden Music, een platform voor aanstormend muzikaal talent en hedendaagse topartiesten. Zo lanceerde Madden in de loop der jaren onder andere Lady Gaga, Katy Perry, All American Rejects, Jazmine Sullivan en Neon Trees.

Ondanks dat deze man een fenomeen is staat hij bij sommige labels wel bekent als copy cat. Veel van zijn ontwerpen zijn up to date aan de collecties die je op de catwalk voorbij ziet komen. Sommige schoenen lijken dan ook wel rechtstreeks gekopieerd uit andere collecties van bekende modemerken. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het heerlijke en betaalbare schoenen zijn. Kijk voor meer informatie en voor de webshop op www.stevemadden.nl. De schoenen prijs varieert van € 30 tot € 250.